Opinie klientów | P.B. Start - budujemy nowe mieszkania w Krakowie

Opinie klientów

Odbiór mieszkania jest naszym kolejnym krokiem we współpracy z fimą START ponieważ jest to drugi zakup lokalu. Bardzo cenimy firmę i możemy z czystym sumieniem polecić ją innym klientom. Pierwsze wrażenie z nowego mieszkania jak najbardziej pozytywne. Miła obsługa i kompetentna w każdym szczególe. Dziękujemy i polecamy
Standard spełnia oczekiwania, współpraca układała się bardzo dobrze.
Jestem bardzo zadowolony z dotychczasowej współpracy z Przedsiębiorstwem Budowlanym START Sp.J. przede wszystkim słowa uznania należą się pracownikom firmy START za wysoką jakość wykończenia zarówno mieszkania jak i garażu w budynku zlokalizowanym przy ulicy Pszennej 5. Bardzo pozytywnie wrażenie zrobiła na mnie Instrukcja Użytkowania Lokali Mieszkalnych i Użytkowych oraz Eksploatacji i Konserwacji Budynku Szczegółowe opisanie wielu zagadnień w sposób niezwykle przejrzysty pozwoliło mi na szybkie zapoznanie się z technologią i konstrukcją budynku. Chce podkreślić, że Przedsiębiorstwo Budowlane START jest wiarygodnym partnerem i terminowo oddaje swoje inwestycje do eksploatacji.
Generalnie współpraca układała się bardzo sprawnie i szybko, gorzej z bankiem...
Jestem zadowolona z jakości oraz standardu właśnie odebranego mieszkania. Bardzo dobra współpraca. Profesjonalna obsługa. Duży plus.
Sposób przekazania mieszkania nie budzi żadnych uwag, przeprowadzony profesjonalnie.
Współpraca układała się wspaniale - pełen profesjonalizm obsługi. Wszelkie formalności załątwione natychmiastowo i w bardzo przyjaznej atmosferze. Bardzo dziękujemy.
Jestem zadowolona z jakości oraz standardu właśnie odebranego mieszkania. Bardzo dobra współpraca. Profesjonalna obsługa. Duży plus.
Współpraca z firmą jest na bardzo wysokim poziomie. Odbiór przebiegł sprawnie, brak zastrzeżeń.
Oświadczenie Ja niżej podpisany wyrażam swoją opinie o wykonawstwie mieszkania. Wysoko oceniam również całość zagospodarowania terenu osiedla oraz kulturalną i przychylną dla klienta obsługę firmy START
Lokal doskonale zaprojektowany z powierzchni 32m2 uzyskano 2 ladne pokoje.
Dobra współpraca z przedsiębiorstem budowlanym. Bardzo dobra jakość wykonania i wykończenia pomieszczeń mieszkalnych.
Szanowni Państwo Współpraca z Waszą Firmą byłą dla nas przyjemnością. Profesjonalna obsługa, fachowe doradztwo. Mieszkanie wykończone bez uwag. Życzymy powodzenia w dalszej działalności. Z wyrazami szacunku Ewa
Mieszkanie bardzo nam się podoba - wysoka jakość wykonania, bez wad i usterek, a metraż przerósł nasze oczekiwania :-). Dziękujemy z a miłą i profesjonalną obsługę! Pozdrowania dla Pani Renaty S. Olga i Michał
Ogólne wrażenie wykończenia mieszkania jest pozytywne. Szkoda tylko że budynek nr 13 zasłania trochę światło.
Jakość wykonanych prac i standard zgodnie z umową. Przedterminowe oddanie mieszkania świadczy o dużym zaangażowaniu kierownika budowy przy b. dobrej jakości wykonanych prac.
Bardzo ładnie wykończony blok, klatka schodowa. Mieszkanie przygotowane do wykończenia jak najbardziej poprawnie. Schludnie, czysto. Jestem bardzo zadowolona. Miła niespodzianka na oknie. Kudyba Edyta
Bardzo miła i rzeczowa współpraca. Dziękuję Maria
Współpraca szczególnie z Panem Leszkiem Cieślą układała się bardzo dobrze. Mieszkanie zostało oddane w terminie i w stanie spełniającym uzgodnienia projektu. A. Gawron
Kraków 23.10.2006 Jesteśmy bardzo zadowoleni z dotychczasowej współpracy i bardzo zadowolenia z jakości wykonanych prac i całej kompleksowej obsługi przez “Start”. Mamy nadzieję, ze będzie tak dalej. Bardzo zadowoleni klienci. P.S. Jedynym mankamentem jest brak licznika prądu. Mówiąc szczerze liczyliśmy na to, że będziemy mieli prąd już dzisiaj.
24.10.2006 Bardzo ładny układ mieszkania. Świetne wykończenie. Wspaniała współpraca i bardzo dokładne wytłumaczenie szczegółów przez p. Cieślę i panią Katarzynę. Dziękujemy. Thank you. Great job! Ela and Rich
Budynek sprawia dobre wrażenia. Terminowość oddania lokalu – bardzo duża zaleta. Brak zastrzeżeń. Anna Różańska
Mieszkanie się podoba. Jedyny mankament to bliskie sąsiedztwo drugiego bloku.
Kr 23.10.2006 Nie mam zastrzeżeń co do prezentacji odbioru lokalu.
Pierwsze wrażenie dobre. Drugi będzie jutro.
Miło, szybko i przyjemnie.
Bardzo pozytywne wrażenia od samego początku zawarcia umowy kupna mieszkania. Firma Start godna rekomendacji – być może wynika to z faktu że kieruje nią P. prezes G. Szmolke. Bardzo miła obsługa!!!
ul Lipińskiego 13 / 45 Bardzo cenimy firmę "START" za kompetencje, terminowość realizacji inwestycji (a nawet oddanie mieszkania przed terminem ku naszej radości :), solidne wykonanie budynków. Doświadczyliśmy miłej współpracy i fachowej porady Prezesa firmy w wielu załatwianych przez nas sprawach. Polecamy "START" tym, którzy szukają sprawdzonego i dobrego dewelopera Anna Piotr
ul Lipińskiego 13 / 30 Bardzo miła i sympatyczna obsługa przedterminowa data odbioru mieszkania, bardzo dobry jakościowo standard wykończenia mieszkania Właściciele mieszkania 30
ul Lipińskiego 13 / 11 Kraków, 4.10.2007 r Szanowni Państwo! Niezmiernie ucieszył nas fakt możliwości wcześniejszego odbioru mieszkania (3 miesiące przed terminem, określonym w umowie). Gratulujemy świetnej organizacji! Jakość odebranego mieszkania oceniamy bardzo pozytywnie. Drobne i nieliczne usterki zostały usunięte niezwykle szybko i sprawnie. Dotychczasowa współpraca z firmą START układała się bardzo dobrze. Polecamy Państwa firmę naszym znajomym. Pozdrawiamy Anna Krzysztof
ul Lipińskiego 13 / 58 Kraków, 25.09.2007 r. Wyrażamy Swoje duże zadowolenie ze standardu prac wykonanych w odebranym mieszkaniu. Współpraca z państwa firmą przebiegała sprawnie oraz profesjonalnie. Życzymy sukcesów w dalszym rozwoju Katarzyna i Robert
Kraków, 24 października 2006 Agnieszka i Marcin ul Lipińskiego 11 / 54 30-349 Kraków Przedsiębiorstwo Budowlane START G. Szmolke, M. Szmolke spółka jawna ul. Ruczaj 15, 30-409 Kraków Roczną współpracę z firmą START możemy uznać za bardzo owocną Mieszkanie zostało oddane w terminie, ścianki działowe zostały przebudowane zgodnie z naszymi sugestiami, klatki schodowe świecą czystością i profesjonalnym wykończeniem, z zewnątrz blok prezentuje się bardzo korzystnie. Wyrażamy pełne uznanie dla firmy START Terminowość, profesjonalizm, zwracanie uwagi na nasze sugestie sprawiają, że z czystym sumieniem możemy ją polecić innym.
25.10.2006r. Wrażenia odniosłam bardzo pozytywne. Standard mieszkania potwierdza dobra jakość wykonanych prac budowlanych. Anna Sz.
oryginałWspółpraca z Przedsiębiorstwem Budowlanym START układa się (jestem na etapie odbioru kluczy do mieszkania) bez zarzutu. właściciel mieszkania nr 93
-Bez zastrzeżeń -Dotychczasowa współpraca zadowalająca
Sumienność, rzetelność firmy Start godna zauważenia. Znakomita troska o klienta połączona z kultura obsługi. B. Mokrzycka
25.10.2006r. Dziękujemy za ładne mieszkanie, dobrze wykończone i terminowo oddane na 5 z plusem.
Współpraca z Przedsiębiorstwem bardzo dobra, miła i fachowa obsługa, terminowość wykonania. Standard wg uzgodnien w umowie. Budynek ładnie wykończony, a reszta okaże się podczas użytkowania. Na razie jesteśmy bardzo zadowoleni. Dziękujemy.
Budynek w stanie bardzo dobrym, wykońćzenie zgodne z oczekiwaniami. Miła obsługa. Ogólnie jestem zadowolony z dotychczasowej współpracy.
Ekipa oddajaąca mieszkanie miła, profesjonalna, chetnie odpowiada na pytania merytoryczne, odbiór mieszkania przebiegał bez przeszkód. Deweloper Start - współpraca dotychczasowa układała się pomyślnie - pan prezes, panie z biura sprzedaży mieszkań (zwłaszcza pani Renata) Chetne do pomocy, profesjonalne, współpracujące. dziękuje panu od reklamacji za uczynność i życzliwość. Standard wykończnia w normie, usterki reklamacyjne zostały zaznaczone do poprawy lub usunięcia ( jak w protokole oddania mieszkania)
Jestem bardzo zadowolona za współprace z Przedsiębiorstem "START" i pośredniczenie wszystkich formalności ze mną i przy pomocy moich Rodziców
Współpraca z przedsiębiorstwem START spełniła moje oczekiwania. Mieszkanie jest wykończone w sposób dokładny, obsługa rzetelna.
Standard wykończenia budynku oceniam na bardzo dobry, dotychczasowa współpraca układa się bardzo dobrze, odebrane mieszkanie spełnia moje oczekiwanie, liczę na dokończenie prac ziemnych, koniecznie więcej zieleni i kwiatów !
Gratulujemy bardzo fajnego miejsca i dobrego, ładnego wykończenia.
Do momentu odbioru mieszkania współpraca zarówno z działęm sprzedaży (p. Renata) oraz z działęm projektowym (p Tomasz) przebiegała bez zarzutu. Wszelkie pytania wyjaśnione były na bieżąco.
Jesteśmy b. zadowoleni ze standardu mieszkania oraz dotychczasowej współpracy! Dziękujemy bardzo! Mamy nadzieję, że kwestia szyb wpisana do protokołu zostanie rozwiązana równie sprawnie. Dziękujemy
Stan odebranego miszkania oceniamy na bardzo dobry. Wszystko na swoim miejscu, brak jakicś ukrytych defektów. Standard wykońćzenia budynku - rewelacyjny. To samo można powiedziać o samym momencie odbioru mieszkania. Wszytstkie informacje zostały nam przekazane w sposób wyczerpujący i zrozumiały. Generalnie gdybyśmy mieli wystawić opinie na temat całokształtu współpracy z Przediębiorstwem Budowlanym START Sp.J to w dziesięciostopniowej skali byłaby to 10! Serdecznie dziękujemy.
Nie mamy doświadczenia w odbiorze mieszkań od dewelopera, ale to co w dniu dzisiejszym (podczas odbioru) zauważylismy nie budzi żadnych zastrzeżeń. Mamy nadzieję, że nie zmienimy swojego zdania w trakcie wykończania i później w czasie użytkowania. Podczas odbioru otrzymywaliśmy rzeczowe informacje na sprawy nas interesujące. Podoba nam się standard wykończenia klatek schowdowych, zewnątrzne otoczenie budynku. Dziekuemy za upominek.
Od samego początku spotkanie w współpraca z firmą START po obecny czas przebiega na bardzo wysokim poziomie. Bardzo miła i wachowa obsługa oraz wiedza i doświadczenie pracowników przycynia się, że klient ma poczucie,że dobrze zainwestował swoje pieniądze. Odebrane mieszkanie jest w stanie niezauważalnych usterek, czyste, posprzątane, gotowe do przeprowadzania prac wykończeniowych. Jestem bardzo zadowolony z jakości i wykonania wewnątrz mieszkania jak i na zewnątrz z zagospodarowania terenu wokół budynku.
Poza drobnymi usterkami wszystko jest w porządku, ściany proste i gładkie. Największy problem z oknami. Powinno być znacznie więcej czasu na odbiór.

Strony