Opinie klientów | P.B. Start - budujemy nowe mieszkania w Krakowie

Opinie klientów

Jestem zadowolona z przygotowania mieszkania do protokołu zdawczo-odbiorczego dla klienta. Wyczerpujące informacje, instrukcje dla użytkowanika. Standard Wykończenia budynku jak na dzisiaj bardzo dobry, a czas i eksploatacja - mam nadzieje, że to potwierdzą w przyszłości.
Jesteśmy zadowoleni, że wybraliśmy mieszkanie w inwestycji zrealizowanej przez Państwa firmę. Na uwagę zasługuje dobry kontakt z działem sprzedaży oraz miła atmosfera i fachowa obsługa podczas odbioru mieszkania. Drobne poprawki były wykonane szybko i efektywnie, większe nie były konieczne. Lokal został bardzo dobrze przygotowany do rozpoczęcia prac wykończeniowych. Cała transakcja przebiegła zgodnie z umową. Mieszkanie oraz budynek nie odbiegają od projektu. Możemy jednak wymienić dwa minusy: -brak anteny zbiorczej -drzwi wejściowe do mieszkania w ktorch brak możliwości wymiany wkładki na najzwyklejszą/najtańszą np na czas wykańczania mieszkania z roboczymi kluczami dla ekipy remontowej. Generalnie mieszkanie i cały budynek bardzo nam sie podobają.
Odbiór mieszkania przebiegł w bardzo miłej atmosferze. Wszystko zostało dokładnie wyjaśnione i wykończone. Współpraca z przedsiębiorstwem START przebiegła wzorcowo!
Mieszkanie spełnia nasze oczekiwania. Mile będzie w nim rozpocząć nowe życie. Dziękuje za szampana =) Współpraca z Panią Renatą S na bardzo wysokim poziomie.
Bardzo się cieszymy z odbioru mieszkania i miłej współpracy z firma Start. Jesteśmy usatysfakcjonowani, że wszystko ułożyło się planowo i zgodnie z terminem. Jakość usług w tym samo mieszkanie jest pierwsza klasa i mamy nadzieje, że będziemy mile wspominac i nie żałować zainwestowanych funduszy w Państwa produkt. Z poważaniem Zbigniew
Mieszkam przy ul Zuborzyckiego. W sąsiedztwie firma START zaczęła budowę budynków mieszkalnych. Obserwowałem działanie tej firmy. Odczuwałem potrzebę posiadania małego mieszkania i zdecydowałem nawiązać kontakt z tą firmą. Dnia 12.09.2012 Odebrałem nowe mieszkanie i jestem bardzo zadowolony, że znalazłem się akurat w tej firmie, którą cechuje wysoki standart wykonanych prac budowlanych oraz dotrzymanie terminu oddania mieszkań do użytku. Firma START jest przykładem do naśladowania przez inne firmy tego typu. Firmie START dziękuje bardzo. Firmie START dziękuje bardzo. Czesław
Firma rzetelna, terminowo oddana inwestycja, współpraca układała się bardzo dobrze.
Współpraca przebiegła sprawnie i bezproblemowo, standard wykończenia jest dla nas także zadaowalający.
Odebrane mieszkanie spełnia moje oczekiwania. Wykończenia budynku oceniam jako b.wysokie. Z dotychczasowej współpracy z P.B.Start jestem b.zadowolony. Dziękuje za profesjonalne przekazanie mieszkania
Jesteśmy bardzo zadowoleni ze standardu wykończenia mieszkania; ściany są gładkie, wystarczy je tylko pomalować, kontakty sa dobrze usytuowane zgodnie z naszymi oczekiwaniami, duże okna, wysokość mieszkania nas zadawala. Bardzo ciekawe jest zagospodarowanie terenu wokół budynku, dużo zieleni, fontanna. W rozmowach telefonicznych z Państwa firmą zawsze otrzymywałem konkretną odpowiedź z której byłam zadowolona. Pozdrawiam Renata
Odbiór mieszkania przebiegał bardzo sprawnie, kierownik objasnił wszystkie rzeczy. Jesteśmy zadowoleni z poziomu obsługi która jest godna polecenia. Wykończenie odpowiada naszym wymaganiom. Współpraca z Przedsiębiorstwem Budowlanym Start bardzo dobra.
Mieszkanie wykończone starannie, zgodnie z opisem, budynek wykończony równie starannie, w wysokim standardzie, widać wielką dbałość o zagospodarowanie terenu (zieleń, mała architektura) Współpraca z PB START na wysokim poziomie - kompetencja, zaangażowanie i fachowść pracowników firmy,
Współpraca z firmą START na każdym etapie relacji inwestycji układała się bez zastrzeżeń; zarówno w momencie podpisywania umowy przedwstępnej jak i później w trakcie realizacji inwestycji firma wykazała się dużą elastycznością jak i właściwym podejściem do klienta.
Współpraza z firmą START przez cały okres budowy była wzorcowa. Wykończenie budynku, otoczenia i samego mieszkania robi wspaniałe wrażenie.
Moja opinia jest pozytywna. Mieszkanie oddane na czas, kontakt z firmą łatwy, obsługa profesjonalna. Mateusz.
Współpraca z Państwa firmą jest na najwyższym poziomie i dobra relacja z pracownikiami skłania do polecania Państwa innym zainteresowanym kupnem mieszkania i współpracy z Państwem.
Z pełną odpowiedzialnością będe polecać Państwa firmę innym osobom, bo jesteście Państwo chlubym wyjątkiem na rynku deweloperskim. Współpraca na najwyższym poziomie, terminowość, profesjonalizm, słowem - tak trzymajcie i nie obniżajcie lotów.
Bardzo dobra obsługa. Bardzo dobry standard wykończenia. Deweloper w 100% wywiązał się z umowy. Wspołpraca z firmą "START" była idealna. Mieszkanie było oddane w terminie. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
Mieszkanie odebraliśmy w stanie bez zastrzeżeń. Standard zgodny z ofertą i umową. budynek i teren zagospodarowany zgodnie z oczekiwaniami. Współpraca ze Startem układała nam się pomyślnie.
Jesteśmy pod dużym wrażeniem wykończenia mieszkania, bloku i otoczenia, sposobu oddania mieszkania. Cały czas współpraca z Przedsiębiorstwem Budowlanym Start przebiegała b.dobrze Dziekujemy.
Mieszkanie wykończone w wysokim standardzie. Firma otwarta na współprace i na nasze uwagi.
Szanowni Państwo, Odbiór mieszkania odbył się w bardzo miłej atmosferze. Wykończone mieszkanie nie budzi żadnych zastrzeżeń. Firma P.B.Start okazała się dobrym wyborem i spełniła wszystkie nasze oczekiwania. Z poważaniem..
Wszystko w należytym porządku, bezproblemowo
Współpraca układała się bardzo pozytywnie. Wszystkie szczegóły były wyjaśnione, pokazano wszystko. Wykończenie b.dobre, praktycznie bez uwag.
Z Wami nie tylko START ale i finał jest udany! Małgorzata Malik Kraków, dnia 10 lipca 2003 r.
Dzięki za życzliwą rzetelność firmy START i wysoką kulturę obsługi klienta. Życzymy szczęśliwej realizacji i wielu, wielu klientów. Halina i Marian Nalepkowie z rodziną Kraków, 10 lipca 2003 r. Niech się darzy. Szczęść Boże.
Balkon jest bardzo duży, najśliczniejszy i duży. Wnęka na szafę w przedpokoju też mi się bardzo podoba. Grzejnik w łazience też jest taki o jakim marzyliśmy. Kuchnia super kwadratowa no i w ogóle bardzo fajnie. Mieszkanie jest cudne, no bo wreszcie nasze własne! Anna Duliban
Budynek mieszkalny przy ul. Lipińskiego 9/38 uważamy za bardzo ładny i starannie wykończony. Przemyślane są wszystkie szczegóły odnośnie całej instalacji elektrycznej i wodno-kanalizacyjnej. Zaimponowały nam jakość wind i klatki schodowej. Wnętrze mieszkań bardzo starannie wykonane. Okna duże, dające dużo światła. Duży (piękny) balkon. Teren przed budynkiem wykończony starannie. Jedynym minusem jest to, że obiecano nam własną aranżację wnętrz czego nie uzyskaliśmy. Z poważaniem B. Iwaszko M. Iwaszko
Jesteśmy przyszłymi mieszkańcami bloku przy ul. Lipińskiego. Na dzień dzisiejszy jesteśmy bardzo zadowoleni z mieszkania. Blok jest estetycznie wykonany. Kierownictwo budowy jest bardzo miłe i sympatyczne. Na pewno będzie nam się wspaniale mieszkać. Grażyna Cholewa
Nie mam uwag, wszystko w porządku.
Mieszkanie starannie wykonane, zgodnie z planem. Przyjemne otoczenie budynku, miła atmosfera odbioru mieszkania i sympatyczny akcent na koniec w postaci szampana ... Anna Pietrzyk - Kruczek
Współpraca z firmą ,,START" bardzo dobra. Profesjonalnie przygotowane do odbioru mieszkania zgodnie z naniesionymi poprawkami. Mieszkanie ładne, wykończenie budynku i otoczenie bardzo ładne. Właściciel mieszkania nr 5
Chciałem serdecznie podziękować za miłą współpracę, rzetelność i terminowość firmie budowlanej "START" w trakcie budowy mojego mieszkania. Grzegorz Balwierz Kraków, dn. 20.07.2004 r.
Kraków, dn. 20.07.2004 W dniu oddania nowego lokum nasunął się czas podsumowań. Efekt rocznej ,,współpracy" z firmą START nie zawiódł w żadnym calu pokładanych w nim nadziei. Własne cztery kąty w centrum Krakowa i pośród zieleni, co może się absolutnie nie wykluczać, to moje kolejne spełnione marzenie. Żal tylko, że firma START stanie się już tylko wspomnieniem... E. Pogorzelski Lipińskiego 7/10
Kraków, 20.07.2004 Anna Grojec Ul. Lipińskiego 7/32 Kraków W związku z odbiorem mieszkania budowanego przez P.B. ,,START" chciałam wyrazić swoją opinię. Kierownik budowy i architekt - reprezentujący firmę - wykazali wiele cierpliwości i zrozumienia dla wykazanych usterek, zobowiązując się do ich usunięcia. Godne podkreślenia jest grzeczność, tak i kultura osobista w/w pracowników firmy. Zastrzeżenie mam do głównego przedstawiciela firmy - Prezesa. Przy wyborze nie zostałam poinformowana o tym, że mieszkania na poszczególnych kondygnacjach w jednym pionie różnią się metrażem, szczególnie wpływając na wielkość i ustawność łazienki. Zawierając umowę miałam możliwość wyboru, bo byłam jedną z pierwszych klientek. Kierowałam się wtedy wysokością a nie metrażem, nie mając wtedy pełnej informacji. Zostałam natomiast poinformowana o możliwości własnej aranżacji wnętrza, co okazało się możliwe tylko do ścianek działowych. Żadna z mich propozycji ustawienia np. WC na innej ścianie nie została przyjęta. Wracając do odbioru mieszkania, chcę podziękować za otrzymany prezent (bardzo miły gest i niespodzianka, promujący zarazem firmę). Pozostaję pełna nadziei na sprawę usunięcia usterek. Z poważaniem Anna Grojec
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Powinniście być Państwo wzorem dla innych deweloperów. A. Klimczek
Współpraca z Developerem układała się bardzo dobrze. Jesteśmy zadowoleni z nowego mieszkania. Agnieszka i Paweł Podkowa
Opinia Mieszkanie starannie przygotowane do odbioru, posprzątane. tynki, wylewki wykonane dokładnie. Biały montaż (gniazdka, wyłączniki) bez zarzutu. Ogólnie wrażenie: pozytywne. Osoby przekazujące mieszkanie wykazały się profesjonalizmem i miłym sposobem bycia. Właściciela mieszkań 73 i 68
Kraków, 23.10.2006. Z dniem dzisiejszym otrzymaliśmy klucze i możliwość zapoznania się z wykupionym przez nas mieszkaniem. Pragniemy podziękować firmie, za dokładność wykonania budynku i mieszkania. Poza drobnymi usterkami, nie wnosimy zastrzeżeń. Budynek jest zadbany, teren wokół budynku jest przygotowany i zagospodarowanie przemyślane. Jesteśmy zadowoleni, ze powierzyliśmy Państwu nasze pieniądze. Sądzę, że z mieszkania będziemy zadowoleni.
Kraków, dnia 24 października 2006 r Szanowni Państwo, Jest nam niezmiernie milo wyrazić swoje zadowolenie z faktu, że wybraliśmy firmę START dla realizacji naszych celów życiowych. Cały okres naszych kontaktów, począwszy od podpisania umowy do dnia dzisiejszego, układał się pomyślnie ku naszemu zadowoleniu. Kilka razy w życiu odbieraliśmy nowe mieszkania ale dzisiaj zostaliśmy mile zaskoczeni terminem przekazania mieszkania standardem wykonania i wykończenia budynku a szczególnie mieszkania Pozwalamy sobie przypuszczać, że pozostałe nasze kontakty i współpraca okażą się równie pomyślne jak miniony okres. Z uszanowaniem i w pełni uznania Halina, Anna i Jacek Kwaśniewiczowie
Kraków 25.10,06 Dr inż. Barbara Kalandyk Akademia Górniczo -Hutnicza Kraków PB START sp.j Kraków, ul Ruczaj 15g Zdumieni i mile zaskoczeni odebraliśmy z mężem klucze do własnego mieszkania przy ul. Lipieńskiego 11, na ponad dwa miesiące przed planowanym terminem. Coś niebywałego. Na naszym rynku budowlanym jest to tym bardziej zaskakujące, że wszystko w mieszkaniu zostało wykonane zgodnie z planem i naszymi uwagami i bez żadnych usterek. Cały obiekt wykonano bardzo starannie przywiązując bardzo dużą wagę do estetyki i solidności. A poza tym żadnych dodatkowych kosztów, poza tym co zostało ustalone na samym początku. Od tej chwili Firma START zawsze będzie się nam kojarzyć z życzliwą i milą obsługą klienta, UCZCIWOŚCIĄ I PROFESJONALIZMEM. Jest to Firma wiarygodna, godna zaufania i polecenia. Za okazaną życzliwość, zrozumienie przy wnoszonych poprawkach chcielibyśmy Prezesom Firmy START serdecznie podziękować, życząc dalszych sukcesów na trudnym rynku budowlanym Z poważaniem B. Kalandyk
Bardzo miła i fachowa obsługa! Barbara Miller
Pozytywnie oceniam kontakty z firmą START. Spotkałam się z kompetentnym i uprzejmym traktowaniem przez pracowników firmy. Mieszkanie przekazano w terminie, wykończone zostało zgodnie z treścią umowy. Bardzo podoba mi się zagospodarowanie terenu wokół budynku i sam jego wygląd. Mam nadzieję, że dalsze kontakty będą w dalszym ciągu na podobnym poziomie. Barbara Dębska
Mieszkanie jest śliczne, bardzo ładnie wykończone. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Każdemu poleciłbym państwa firmę. Celina Tak bardzo się cieszę, że zabrakło mi słów.
Odbierane mieszkanie robi duże wrażenie. Wysoki standard wykończenia rzuca się w oczy. Mieszkaniec budynku przy ul. Lipińskiego Ireneusz Czarnucha
Jako nowi nabywcy mieszkania od P.B.„START” pragniemy wyrazić zadowolenie zarówno z obsługi załatwiania formalności, jak również jakości wykonanego mieszkania oraz architektury całego budynku i otoczenia. Jesteśmy przekonani, ze podobne zadowolenie będziemy mieli z użytkowania mieszkania i dalszych kontaktów z P.B.„START”. Łączymy życzenia dalszej pomyślności w budowie mieszkań. Z wyrazami zadowolenia i szacunku H. i L. Polańscy 11.07.2003
Nasza współpraca z firmą START przebiegała bez żadnych zakłóceń. Jesteśmy w pełni zadowoleni z efektów jej pracy. Firma posiada bardzo dobrze rozwiniętą stronę internetową, co bardzo ułatwiło nam uzyskiwanie informacji. Poza tym mogliśmy liczyć na wyrozumiałość w kwestii regulowania terminów wpłat rat. Marzena i Łukasz Kiełtyka
Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z firmą P.B. Start. Budowa przebiegała szybko i sprawnie. Pracownicy biura bardzo mili, uprzejmi, służący pomocą i radą. W przyszłości poleciłabym firmę znajomym.
Pragniemy wyrazić nasze zadowolenie z nowo oddanego lokalu mieszkalnego. Wykończenie, rozkład pomieszczeń i duże okna zaspakajają w pełni nasze oczekiwania. Duży balkon oraz duże okna powiększają poczucie przestrzeni. Miła i szybka (blok oddany przed terminem) obsługa Estetyczne wykończenie klatki schodowej Bardzo dziękujemy za solidność. Małgorzata Irlik Krzysztof Irlik
Jesteśmy bardzo mile zaskoczeni. „Start” jest bardzo solidną firmą dbającą o Klientów. Będziemy „Was” polecać wszystkim znajomym! Kolejne, większe mieszkanie też kupimy u Was! Życzymy wszystkim czekającym na swoje wymarzone mieszkanie takiej jakości. No i ten szampan... M.M. Ziomkowie

Strony