Opinie klientów | P.B. Start - budujemy nowe mieszkania w Krakowie

Opinie klientów

Jesteśmy pod dużym wrażeniem wykończenia mieszkania, bloku i otoczenia, sposobu oddania mieszkania. Cały czas współpraca z Przedsiębiorstwem Budowlanym Start przebiegała b.dobrze Dziekujemy.
Mieszkanie wykończone w wysokim standardzie. Firma otwarta na współprace i na nasze uwagi.
Szanowni Państwo, Odbiór mieszkania odbył się w bardzo miłej atmosferze. Wykończone mieszkanie nie budzi żadnych zastrzeżeń. Firma P.B.Start okazała się dobrym wyborem i spełniła wszystkie nasze oczekiwania. Z poważaniem..
Wszystko w należytym porządku, bezproblemowo
Współpraca układała się bardzo pozytywnie. Wszystkie szczegóły były wyjaśnione, pokazano wszystko. Wykończenie b.dobre, praktycznie bez uwag.
Z Wami nie tylko START ale i finał jest udany! Małgorzata Malik Kraków, dnia 10 lipca 2003 r.
Jestem przyszłym właścicielem mieszkania przy ul. Lipińskiego. Życzę wszystkim współpracy z tak konkretnym, fachowym i rzetelnym przedsiębiorcą jak firma "Start". Format naprawdę europejski. W pozytywnym oczywiście znaczeniu. Jestem pod wrażeniem. Mieszkanie oddane przed terminem, beż żadnych usterek, nieprzewidzianych kosztów. Miła i profesjonalna obsługa. Każdemu polecam. Ta firma to jasny punkt wśród zalewu cwaniactwa i niesolidności. Dr hab. med. Tadeusz Przewłocki Kraków 10.07.2003 r.
Ściany proste, okna szczelne, dokładnie wykonane podłogi, też proste, oddane w terminie, oby tak wszyscy działali. Mamy nadzieję, że ten dobry początek - będzie kontynuowany - dla dobra wszystkich przyszłych lokatorów.
Jesteśmy bardzo mile zaskoczeni. „Start” jest bardzo solidną firmą dbającą o Klientów. Będziemy „Was” polecać wszystkim znajomym! Kolejne, większe mieszkanie też kupimy u Was! Życzymy wszystkim czekającym na swoje wymarzone mieszkanie takiej jakości. No i ten szampan... M.M. Ziomkowie
Pragniemy wyrazić nasze zadowolenie z nowo oddanego lokalu mieszkalnego. Wykończenie, rozkład pomieszczeń i duże okna zaspakajają w pełni nasze oczekiwania. Duży balkon oraz duże okna powiększają poczucie przestrzeni. Miła i szybka (blok oddany przed terminem) obsługa Estetyczne wykończenie klatki schodowej Bardzo dziękujemy za solidność. Małgorzata Irlik Krzysztof Irlik
Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z firmą P.B. Start. Budowa przebiegała szybko i sprawnie. Pracownicy biura bardzo mili, uprzejmi, służący pomocą i radą. W przyszłości poleciłabym firmę znajomym.
Nasza współpraca z firmą START przebiegała bez żadnych zakłóceń. Jesteśmy w pełni zadowoleni z efektów jej pracy. Firma posiada bardzo dobrze rozwiniętą stronę internetową, co bardzo ułatwiło nam uzyskiwanie informacji. Poza tym mogliśmy liczyć na wyrozumiałość w kwestii regulowania terminów wpłat rat. Marzena i Łukasz Kiełtyka
Jako nowi nabywcy mieszkania od P.B.„START” pragniemy wyrazić zadowolenie zarówno z obsługi załatwiania formalności, jak również jakości wykonanego mieszkania oraz architektury całego budynku i otoczenia. Jesteśmy przekonani, ze podobne zadowolenie będziemy mieli z użytkowania mieszkania i dalszych kontaktów z P.B.„START”. Łączymy życzenia dalszej pomyślności w budowie mieszkań. Z wyrazami zadowolenia i szacunku H. i L. Polańscy 11.07.2003
Odbierane mieszkanie robi duże wrażenie. Wysoki standard wykończenia rzuca się w oczy. Mieszkaniec budynku przy ul. Lipińskiego Ireneusz Czarnucha
Jesteśmy przyszłymi mieszkańcami bloku przy ul. Lipińskiego. Na dzień dzisiejszy jesteśmy bardzo zadowoleni z mieszkania. Blok jest estetycznie wykonany. Kierownictwo budowy jest bardzo miłe i sympatyczne. Na pewno będzie nam się wspaniale mieszkać. Grażyna Cholewa
Budynek mieszkalny przy ul. Lipińskiego 9/38 uważamy za bardzo ładny i starannie wykończony. Przemyślane są wszystkie szczegóły odnośnie całej instalacji elektrycznej i wodno-kanalizacyjnej. Zaimponowały nam jakość wind i klatki schodowej. Wnętrze mieszkań bardzo starannie wykonane. Okna duże, dające dużo światła. Duży (piękny) balkon. Teren przed budynkiem wykończony starannie. Jedynym minusem jest to, że obiecano nam własną aranżację wnętrz czego nie uzyskaliśmy. Z poważaniem B. Iwaszko M. Iwaszko
Balkon jest bardzo duży, najśliczniejszy i duży. Wnęka na szafę w przedpokoju też mi się bardzo podoba. Grzejnik w łazience też jest taki o jakim marzyliśmy. Kuchnia super kwadratowa no i w ogóle bardzo fajnie. Mieszkanie jest cudne, no bo wreszcie nasze własne! Anna Duliban
Dzięki za życzliwą rzetelność firmy START i wysoką kulturę obsługi klienta. Życzymy szczęśliwej realizacji i wielu, wielu klientów. Halina i Marian Nalepkowie z rodziną Kraków, 10 lipca 2003 r. Niech się darzy. Szczęść Boże.
Jako właściciele mieszkania wybudowanego przez P.B.START przy ul. Lipińskiego 9 stwierdzamy: jesteśmy zadowoleni z solidności, wiarygodności wykonawcy naszego mieszkania. Z wyrazami szacunku
Opinia o Firmie. Mieszkanie w ciekawym miejscy. Miła, fachowa obsługa. Jestem bardzo zadowolona i z przyjemnością tutaj zamieszkam. Firma godna polecenia. K.Łoboda
Kraków 08.07.2003 r. Opinia. W dniu dzisiejszym odebrałem moje mieszkanie w Krakowie przy ul. Lipińskiego 9 i niniejszym chciałbym wyrazić moje uznanie dla profesjonalizmu Firmy START będącej wykonawcą inwestycji. Nasza znakomita współpraca od momentu podpisania Umowy Kupna do dnia dzisiejszego jest dowodem, że ciągle można znaleźć na naszym rynku firmy uczciwe i fachowe. Życzę Firmie START dalszych sukcesów, a za taki uważam oddany do użytku obiekt. Oby nadal dbałość o jakość wykonania, estetykę i dobry kontakt z klientem wyznaczały strategię Firmy na przyszłość. Z poważaniem Marcin Cichoń
Nie mam uwag, wszystko w porządku.
Bardzo miła i fachowa obsługa! Barbara Miller
Kraków 25.10,06 Dr inż. Barbara Kalandyk Akademia Górniczo -Hutnicza Kraków PB START sp.j Kraków, ul Ruczaj 15g Zdumieni i mile zaskoczeni odebraliśmy z mężem klucze do własnego mieszkania przy ul. Lipieńskiego 11, na ponad dwa miesiące przed planowanym terminem. Coś niebywałego. Na naszym rynku budowlanym jest to tym bardziej zaskakujące, że wszystko w mieszkaniu zostało wykonane zgodnie z planem i naszymi uwagami i bez żadnych usterek. Cały obiekt wykonano bardzo starannie przywiązując bardzo dużą wagę do estetyki i solidności. A poza tym żadnych dodatkowych kosztów, poza tym co zostało ustalone na samym początku. Od tej chwili Firma START zawsze będzie się nam kojarzyć z życzliwą i milą obsługą klienta, UCZCIWOŚCIĄ I PROFESJONALIZMEM. Jest to Firma wiarygodna, godna zaufania i polecenia. Za okazaną życzliwość, zrozumienie przy wnoszonych poprawkach chcielibyśmy Prezesom Firmy START serdecznie podziękować, życząc dalszych sukcesów na trudnym rynku budowlanym Z poważaniem B. Kalandyk
Kraków, dnia 24 października 2006 r Szanowni Państwo, Jest nam niezmiernie milo wyrazić swoje zadowolenie z faktu, że wybraliśmy firmę START dla realizacji naszych celów życiowych. Cały okres naszych kontaktów, począwszy od podpisania umowy do dnia dzisiejszego, układał się pomyślnie ku naszemu zadowoleniu. Kilka razy w życiu odbieraliśmy nowe mieszkania ale dzisiaj zostaliśmy mile zaskoczeni terminem przekazania mieszkania standardem wykonania i wykończenia budynku a szczególnie mieszkania Pozwalamy sobie przypuszczać, że pozostałe nasze kontakty i współpraca okażą się równie pomyślne jak miniony okres. Z uszanowaniem i w pełni uznania Halina, Anna i Jacek Kwaśniewiczowie
Kraków, 23.10.2006. Z dniem dzisiejszym otrzymaliśmy klucze i możliwość zapoznania się z wykupionym przez nas mieszkaniem. Pragniemy podziękować firmie, za dokładność wykonania budynku i mieszkania. Poza drobnymi usterkami, nie wnosimy zastrzeżeń. Budynek jest zadbany, teren wokół budynku jest przygotowany i zagospodarowanie przemyślane. Jesteśmy zadowoleni, ze powierzyliśmy Państwu nasze pieniądze. Sądzę, że z mieszkania będziemy zadowoleni.
Opinia Mieszkanie starannie przygotowane do odbioru, posprzątane. tynki, wylewki wykonane dokładnie. Biały montaż (gniazdka, wyłączniki) bez zarzutu. Ogólnie wrażenie: pozytywne. Osoby przekazujące mieszkanie wykazały się profesjonalizmem i miłym sposobem bycia. Właściciela mieszkań 73 i 68
Współpraca z Developerem układała się bardzo dobrze. Jesteśmy zadowoleni z nowego mieszkania. Agnieszka i Paweł Podkowa
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Powinniście być Państwo wzorem dla innych deweloperów. A. Klimczek
Kraków, 20.07.2004 Anna Grojec Ul. Lipińskiego 7/32 Kraków W związku z odbiorem mieszkania budowanego przez P.B. ,,START" chciałam wyrazić swoją opinię. Kierownik budowy i architekt - reprezentujący firmę - wykazali wiele cierpliwości i zrozumienia dla wykazanych usterek, zobowiązując się do ich usunięcia. Godne podkreślenia jest grzeczność, tak i kultura osobista w/w pracowników firmy. Zastrzeżenie mam do głównego przedstawiciela firmy - Prezesa. Przy wyborze nie zostałam poinformowana o tym, że mieszkania na poszczególnych kondygnacjach w jednym pionie różnią się metrażem, szczególnie wpływając na wielkość i ustawność łazienki. Zawierając umowę miałam możliwość wyboru, bo byłam jedną z pierwszych klientek. Kierowałam się wtedy wysokością a nie metrażem, nie mając wtedy pełnej informacji. Zostałam natomiast poinformowana o możliwości własnej aranżacji wnętrza, co okazało się możliwe tylko do ścianek działowych. Żadna z mich propozycji ustawienia np. WC na innej ścianie nie została przyjęta. Wracając do odbioru mieszkania, chcę podziękować za otrzymany prezent (bardzo miły gest i niespodzianka, promujący zarazem firmę). Pozostaję pełna nadziei na sprawę usunięcia usterek. Z poważaniem Anna Grojec
Kraków, dn. 20.07.2004 W dniu oddania nowego lokum nasunął się czas podsumowań. Efekt rocznej ,,współpracy" z firmą START nie zawiódł w żadnym calu pokładanych w nim nadziei. Własne cztery kąty w centrum Krakowa i pośród zieleni, co może się absolutnie nie wykluczać, to moje kolejne spełnione marzenie. Żal tylko, że firma START stanie się już tylko wspomnieniem... E. Pogorzelski Lipińskiego 7/10
Szanowny Panie Prezesie Pragnę złożyć Panu serdeczne podziękowania za okazaną życzliwość i pomoc przy prowadzeniu spraw i wszelkich załatwień związanych z nabyciem przeze mnie lokalu mieszkalnego przy ul. Lipińskiego 9/9 w Krakowie. Zainteresowanie Pana Prezesa moją sprawą ułatwiło mi w znaczący sposób przeprowadzenie tej transakcji jak również pomogło mi w usunięciu zgłoszonych drobnych uwag przy modernizacji mieszkania. Pragnę Panu jeszcze raz wyrazić swoje słowa wdzięczności, gdyż z nowego mieszkania jestem niezwykle zadowolony w tym oczywista i znacząca zasługa Pana i Pańskiej Firmy. Życząc wiele pomyślności w życiu osobistym i zawodowym pozostaję z wyrazami szacunku Prof. dr hab. Franciszek Ziejka
Jesteśmy zadowoleni ze współpracy z Przedsiębiorstwem Budowlanym START. Zawsze otrzymywaliśmy wyczerpujące informacje dotyczące budowy naszego mieszkania. Terminy dotrzymywane. Miła obsługa. Ogólnie cieszymy się, że zdecydowaliśmy się współpracować z w/w firmą. Właściciele mieszkania nr 16
Mieszkanie jest śliczne, bardzo ładnie wykończone. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Każdemu poleciłbym państwa firmę. Celina Tak bardzo się cieszę, że zabrakło mi słów.
Pozytywnie oceniam kontakty z firmą START. Spotkałam się z kompetentnym i uprzejmym traktowaniem przez pracowników firmy. Mieszkanie przekazano w terminie, wykończone zostało zgodnie z treścią umowy. Bardzo podoba mi się zagospodarowanie terenu wokół budynku i sam jego wygląd. Mam nadzieję, że dalsze kontakty będą w dalszym ciągu na podobnym poziomie. Barbara Dębska
Mieszkanie starannie wykonane, zgodnie z planem. Przyjemne otoczenie budynku, miła atmosfera odbioru mieszkania i sympatyczny akcent na koniec w postaci szampana ... Anna Pietrzyk - Kruczek
Współpraca z firmą ,,START" bardzo dobra. Profesjonalnie przygotowane do odbioru mieszkania zgodnie z naniesionymi poprawkami. Mieszkanie ładne, wykończenie budynku i otoczenie bardzo ładne. Właściciel mieszkania nr 5
Chciałem serdecznie podziękować za miłą współpracę, rzetelność i terminowość firmie budowlanej "START" w trakcie budowy mojego mieszkania. Grzegorz Balwierz Kraków, dn. 20.07.2004 r.
Jesteśmy zadowoleni ze standardu oddanego budynku, infrastruktury zewnętrznej. Dotychczasowa nasza współpraca z pracownikami Państwa firmy jednoznacznie potwierdza ich profesjonalizm i fachowość. Mamy nadzieje, że wykonanie budynku pozwoli nam na dlugoletnią i bezawaryjną eksploatację. Dziękujemy! Magdalena Andrzej Ida Knapik
Z calości współpracy z Firmą "Start" jesteśmy zadowoleni. Tempo prac i jej organizacja nie budziły nigdy naszych zastrzeżeń. Profesjonalnie przytotowany odbiór miło nas zaskoczył. Mieszanie zostało odebranie bez zgłoszenia usterek. Atmosfera przy odbiorze i dbałość o nasze zadowolenie ze strony pracowników Firmy "Start" powodują, iż śmiało możęmy tą firmę polecić każdemu. Dziękujemy za miłą wspołpracę. Janina i Krzysztof
Mieszkanie czyste o wysokim standardzie wykończenia. Osoby oddające miłe, uprzejme. Współpraca z P.B.Start udana, godna polecenia. Termin odbioru wcześniejszy niż wynikający z umowy. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Tak trzymać. Właściciele mieszkania 17
Współpraca z Państwa firmą układa się pomyślnie od samego początku. Solidna, elastyczna i uczciwa firma. Naprawdę jesteśmy bardzo zadowoleni. Mieszkanie wykończone zgodnie z uzgodnienami. Miła, fachowa i w pełni profesjonalna obsługa! Gorąco polecam! Dziękujemy z całego serca! Właściciel mieszkania 24
Mieszkanie z wyskoim standardem wykończenia, brak uwag co do jakości. Mieszkanie ku uciesze oddane przed terminem. Bardzo miła współpraca z Przedsiębiorstwem Budowlanym START - bardzo miła i fachowa obsługa, a na dodatek piękny gest od firmy - prezent na nowe mieszkanie, za który bardzo dziękuje. Pozdrawiam i życz wielu sukcesów. Paulina 09.09.2008 Kraków
Ogólne wrażenie estetyczne bardzo dobre. Piękny, ujmujący ogródek, w którym bardzo podoba nam się wkomponowany drewniany podest. Serdecznie dziękujemy za rzetelne informacje podczas przekazania mieszkania i bardzo miła i fachową obsługę w biurze firmy Start. Mieszkanie wybraliśmy ze względu na doskonałą lokalizację. Beata i Marcin
Dziękujemy za miłą współpracę i terminowe oddanie mieszkania. Właściciele mieszkania 35
oryginałJesteśmy bardzo zadowolone z odbioru mieszkania. Na wyróżnienie zasługuje otoczenie budynku i bardzo miła obsługa. 09.09.2008 Właściciel mieszkania 37
Współpraca z firmą oraz budynek, zagospodarowanie terenu wokół i mieszkanie nie budzą moich zastrzeżeń. Jestem zadowolona z wzajemnej współpracy. G. Elżbieta
1. Informacje konkretne 2. Blok ładnie wykonany, solidnie .. 3. Ekipa oddająca miła, kontaktowi. Anna
oryginałCieszymy się bardzo, iż tak ważna sprawa jaką jest kupno własnego mieszkania wiązała się naszym przypadku ze współpracą z P.B.Start. Możemy jak najbardziej potwierdzić pozytywne opinie formułowane na temat tej firmy. Szczególnie chcieliśmy zwrócić uwagę na miłą i fachową obsługę, a także bardzo wysoki standard wykończenia budynku jak i samego mieszkania. Nie zawiedliśmy się na żadnym etapie współpracy z P.B.Start. Odebrane przez nas mieszkanie wykonane zostało solidnie i niezwykle starannie (pełna zgodność wymiarów z planem). Podczas odbioru czekała na nas miła niespodzianka. Gratulujemy profesjonalizmu i sumienności. Możemy z czystym sumieniem polecić potencjalnym klientom współprace z P.B.Start. Katarzyna i Paweł
Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z firmą start Sp.j. w dzisiejszych czasach na uznanie zasługuje przede wszytkim terminowośc i solidność wykonywanych robót. Bardzo cieszy nas fakt będocy też zasługą firmy, że od razu możemy przystąpić do wykończania mieszkania. Nie musimy poprawiać sciań, zmieniać stolarki jak to niestety ma często miejsce w przypadku oddawanych mieszań przez inne firmy. Przez cały czas kontatków z firmą (w biurze p. Agnieszke) i podczas odbioru mieszkania spotykaliśmy się z uprzejmą i fachową obsługą szanującą klienta nawet jak miał własne "widzimi się". Szefostwu firmy gratulujemy doboru pracowników. Jeszcze raz dziękujemy za współpracę i ze swojej strony możemy tylko zrobić jedno polecać państwa firmę znajomym (zwłaszcza tym, którzy w tym samym czasie co my podjęli decyzję o kupnie mieszkania i dzisiaj z przerażeniem patrzą jak .. staneły fundamenty) Gratulacje ! Elżbieta i Stanisław P.S. Mamy nadzieję, że podczas eksploatacji z kranów nie popłynie gaz, a z palników woda ( To były tylko żarty!)

Strony